طريقة عمل كساديا اللحمه:
نقدم إليكم اليوم طريقة عمل كساديا اللحمه بأسهل طريقة زي المحلات.
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
بسم الله الرحمن الرحيم
والصلاة والسلام على أشرف المرسلين سيدنا محمد صلى الله عليه وسلم
ثم أما بعد :
- اليوم سنقوم بشرح طريقة كساديا اللحمه خطوه بخطوه.
![]() |
كساديا اللحمه |
المقادير:
(خبز التورتيلا)
ربع كيلو دقيق ابيض
ربع كيلو دقيق ذره
5 جرام ملح
15 جرام سكر
250 مل ماء للعجن
(خبز التورتيلا)
ربع كيلو دقيق ابيض
ربع كيلو دقيق ذره
5 جرام ملح
15 جرام سكر
250 مل ماء للعجن
(حشو اللحمة)
30 مل زيت
200 جرام ستيك مقطع شرائح
100 جرام بصل شرائح
50 جرام صويا صوص
30 جرام وشيستر صوص جاهز
5 جرام ملح
5 جرام فلفل
200 جرام ساور كريم
100 جرام جبنه موتزرايلا
100 جرام جبنه شيدر
طريقة التحضير:
(لعمل الخبز)
- فى العجان نخلط دقيق ابيض ودقيق اصفر وملح وسكر وزيت ونضيف الماء حبه حبه ونعجنهم معاً حتي الحصول على عجينه متماسكه طرية سهلة التشكيل ونقطعها على 6 كرات ونرش دقيق فى بوله ونرص فيها كرات العجينه ونغطيها ونتركها ترتاح نصف ساعه.
- على الرخامه نرش دقيق ونفرد كرات العجينة بالنشابه بسمك رفيع ونقطعها بشكل دائرى وفي طاسه ساخنه على النار نسوى الخبز على كل وجه دققتين ونضعه فى طبق ونغطيه.
- فى العجان نخلط دقيق ابيض ودقيق اصفر وملح وسكر وزيت ونضيف الماء حبه حبه ونعجنهم معاً حتي الحصول على عجينه متماسكه طرية سهلة التشكيل ونقطعها على 6 كرات ونرش دقيق فى بوله ونرص فيها كرات العجينه ونغطيها ونتركها ترتاح نصف ساعه.
- على الرخامه نرش دقيق ونفرد كرات العجينة بالنشابه بسمك رفيع ونقطعها بشكل دائرى وفي طاسه ساخنه على النار نسوى الخبز على كل وجه دققتين ونضعه فى طبق ونغطيه.
(لعمل حشو اللحمه)
- فى طاسة على النار نشوح شرائح اللحمه فى زيت ولما يتغير لونها نرفعها ونضعها فى طبق.
فى نفس الطاسة على النار نشوح بصل فى زيت ولما يدبل نضيف صويا صوص وشيستر صوص وملح وفلفل ونضيف اللحمه ونقلبهم معاً جيداً.
(لعمل كساديا اللحمة)
- نحضر طاسة او صينية ونفرد فيها الخبز ونحط فيها ساور كريم ونرش جبنه شيدر وجبنه موتزرايلا ونحط حشو اللحمة ونرش جبنه شيدر وجبنه موتزرايلا ونجيب طبقه من الخبز ونفرد عليه ساور كريم ونقفله جيداً مثل ما موضح في الصورة.
- ندخل الصينيه الفرن على 200 درجه لمدة 10 دقائق ياخد لون.
ليست هناك تعليقات
إرسال تعليق