طريقة عمل سندوتشات السجق الإيطالي:
نقدم إليكم اليوم طريقة عمل سندوتشات السجق الإيطالي بأسهل مكونات زي المطاعم الايطالي .
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
بسم الله الرحمن الرحيم
والصلاة والسلام على أشرف المرسلين سيدنا محمد صلى
الله عليه وسلم
ثم أما بعد :
- اليوم
سنقوم بشرح طريقة سندوتشات السجق الإيطالي خطوه بخطوه.
![]() |
سندوتشات السجق الإيطالي |
المقادير:
ربع كوب زيت زيتون
ربع كوب زيت زيتون
نصف كيلو سجق
2 فلفل أحمر مقطع شرائح
2 بصل مقطع شرائح
معلقة صغيرة ملح
معلقة صغيرة فلفل أسود
معلقة صغيرة توابل إيطالية
نصف كوب ريحان طازج مفروم
4 فص ثوم مفروم
2 معلقة كبيرة معجون طماطم
2 حبة طماطم حجم صغير
4 رغيف فينو
2 فلفل أحمر مقطع شرائح
2 بصل مقطع شرائح
معلقة صغيرة ملح
معلقة صغيرة فلفل أسود
معلقة صغيرة توابل إيطالية
نصف كوب ريحان طازج مفروم
4 فص ثوم مفروم
2 معلقة كبيرة معجون طماطم
2 حبة طماطم حجم صغير
4 رغيف فينو
طريقة التحضير:
- في طاسة كبيرة نضيف معلقتين كبار من الزيت ثم نضيف السجق ونُقلب على الجانبين على نار متوسطة الى عالية. ثم نرفع السجق عن النار في طبق على مناديل ورق.
- نضيف الزيت المتبقي للطاسة ثم نضيف الفلفل والبصل والملح والفلفل الأسود ونُقلب على نار متوسطة حتي البصل يدبل.
- نرش التوابل الإيطالية والريحان والثوم ونُقلب حتي تظهر رائحة الثوم حوالي دقيقتين مثلا.
- نضيف معجون الطماطم ومكعبات الطماطم ونضعها على نار هادئة.
- نقطع السجق ونضعة في الطاسة وتكون على نار خفيفة حتي تكون تقيلة لمدة 20-25 دقيقة.
- نقسم الخبز نصفين ونحشيه بالسجق.
- نضيف الزيت المتبقي للطاسة ثم نضيف الفلفل والبصل والملح والفلفل الأسود ونُقلب على نار متوسطة حتي البصل يدبل.
- نرش التوابل الإيطالية والريحان والثوم ونُقلب حتي تظهر رائحة الثوم حوالي دقيقتين مثلا.
- نضيف معجون الطماطم ومكعبات الطماطم ونضعها على نار هادئة.
- نقطع السجق ونضعة في الطاسة وتكون على نار خفيفة حتي تكون تقيلة لمدة 20-25 دقيقة.
- نقسم الخبز نصفين ونحشيه بالسجق.
ليست هناك تعليقات
إرسال تعليق